Dirk volgens Consumentenbond ook de voordeligste met groente en fruit

Dirk volgens Consumentenbond ook de voordeligste met groente en fruit

04-10-2024 (12:12) - Marketing

Supermarktformule Dirk van den Broek is volgens de laatste prijsmeting van de Consumentenbond ook de voordeligste voor groente en fruit. Eerder dit jaar kwam Dirk bij de Consumentenbond al voor basisboodschappen en biologische producten als goedkoopste uit de bus. Volgens het meest recente onderzoek betalen klanten bij Dirk  13% minder dan gemiddeld voor groente en fruit.

Uit de meest recente uitgave van de Consumentengids blijkt dat Nederlanders in 2023 voor het tweede jaar op rij minder verse groenten en fruit eten. De hoge inflatie wordt aangewezen als belangrijkste reden hiervoor. Hierdoor hebben consumenten minder budget, waardoor ze voor goedkopere en vaak ongezonde maaltijden kiezen.

Gezonde voeding betaalbaar houden

Marcel Huizing, directeur Dirk van den Broek: “Dat er minder verse groenten en fruit gegeten wordt, is een zorgelijke ontwikkeling. Bij Dirk vinden we dat iedereen elke dag moet kunnen kiezen voor gezond. Daarom doen wij er alles aan om gezonde voeding betaalbaar te houden. Dat de Consumentenbond bewijst dat we daadwerkelijk de voordeligste zijn, is voor ons een bevestiging dat iedereen op Dirk kan rekenen.”

Den Haag aan zet

Dirk zet zich al langere tijd in voor het afschaffen van btw op groente en fruit. In 2021 startte Dirk een petitie die 52.852 keer werd getekend en dit initiatief werd opgenomen in het regeerakkoord. In 2022 liet de overheid een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid en daaruit bleek dat het toch erg lastig was om hier stappen op te zetten. Het aanbod van Dirk blijft staan om aan te schuiven en mee te denken over hoe dit in de praktijk in te regelen is.
 


Bureaus

Media

Economisch