Lidl redt restjes in samenwerking met Too Good to Go

29-08-2022 (10:47) - Marketing

In aanloop naar de Verspillingsvrije week (start 12 september) kondigen Lidl en Too Good To Go een volgende stap aan in hun gedeelde strijd tegen voedselverspilling. Sinds het begin van de samenwerking in 2020 werden in totaal 1,3 miljoen Too Good To Go-boxen met groente en fruit bij Lidl-filialen gered.
 
Vandaag start een speciale Lidl spaaractie voor vershoudbakjes in samenwerking met Too Good To Go. De actie helpt de consument bewuster met eten(sresten) om te gaan. Door eten thuis gevacumeerd te bewaren blijft het langer houdbaar dan in standaard bakjes en belanden minder restjes in de prullenbak. Het uiteindelijke doel is om per huishouden jaarlijks 73 kilo* voedsel – wat omgerekend neerkomt op honderden euro’s – te redden.
 
Bij aankoop van 10 euro aan boodschappen bij Lidl, ontvang je een zegel waarmee je spaart voor vershoudbakjes en een vacuümpomp. Bij inlevering van een volle spaarkaart (8 zegels) en een kleine bijbetaling, ontvang je een bakje of pomp naar keuze. Ook handig: de bakjes hebben een datumschijf waarmee je de bewaardatum makkelijk kan instellen.
 

 


Bureaus

Media

Economisch