Teenit: app om tieners te leren omgaan met geld

11-10-2022 (13:52) - Marketing

Teenit is een nieuwe app speciaal ontwikkeld om tieners te helpen leren omgaan met (digitaal) geld en om hun financiële kennis te vergroten. Met behulp van de app wil Teenit tieners helpen zich voor te bereiden op een zelfstandige en financieel gezonde toekomst. 

Teenit is de eerste educatieve smart budgeting app gemaakt met en voor tieners. Met toestemming van de ouders maakt Teenit verbinding met de bankrekening (anoniem) van tieners van twaalf tot achttien jaar, waardoor zij toegang krijgen tot slimme budgetteringsfuncties, gepersonaliseerde educatieve video's en quizzen. 

Onafhankelijk worden

Volgens cijfers van het Nibud zijn steeds meer jongeren ook na hun achttiende nog steeds erg afhankelijk van de (financiële) steun en het advies van hun ouders. Tatiana Lukyanova Pastukhova, een van de oprichters van Teenit: “Door het verdwijnen van cash is geld voor veel jongeren een abstract begrip en financieel zelfstandig worden is daarom lastiger. Wij brengen in de app geld weer tot leven. Zo kunnen jongeren veel beter beoordelen hoeveel geld ze uitgeven en hoeveel zij kunnen sparen. Dus is het veel duidelijker waar ze financieel staan.”

Inzicht in financiële wereld

Naast de budgetteringsfuncties om inkomsten en uitgaven te kunnen overzien, biedt Teenit gepersonaliseerde educatieve video's en quizzen aan die de jonge gebruikers helpt meer inzicht te geven in de financiële wereld om hen heen. Onderwerpen zoals ‘hoe verdienen banken hun geld?’, ‘wat is btw?’ en ‘waarom betalen we belasting?’ worden in de app behandeld. Ze krijgen niet alleen de beginselen van het ondernemerschap mee, maar ook moderne trends zoals cryptocurrencies en NFT’s komen aan bod. Mede-oprichter Bartosz Kiera: “Uit gesprekken met tieners leerden we dat dit onderwerpen zijn waar ze graag meer van willen weten. En dat deze kennis hen helpt zich voor te bereiden op de toekomst en minder afhankelijk te zijn van hun ouders die vaak zelf ook moeite hebben om deze onderwerpen uit te leggen."

Beschikbaarheid

De app is nu nog gratis te downloaden, maar zal binnenkort tegen een laag tarief beschikbaar zijn om verder ontwikkeld te worden. Teenit is beschikbaar voor zowel iOs als Android.


Bureaus

Media

Economisch