Rotterdam wil in 2025 eerste digitale voorbeeldstad zijn

27-11-2020 (10:54) - Marketing

Rotterdam heeft grote ambities als het gaat om de digitale transformatie van de stad. Platform Rotterdam Digitaal is het nieuwe onafhankelijke platform waar al die ambities bij elkaar gaan komen en waar betrokken partijen gaan samenwerken aan een toekomstbestendige, duurzame, innovatieve en rechtvaardige stad. Stip op de Rotterdamse horizon: in 2025 een digitale voorbeeldstad zijn.
 
Op vrijdag 27 november is dit initiatief door wethouder Barbara Kathmann gelanceerd tijdens het evenement Digital Friday van gemeente Rotterdam. Maar wat is een digitale voorbeeldstad? De gemeente stelt: een stad die vooroploopt bij het gebruik van digitale data voor een zo goed mogelijk woon-, leef- en ondernemersklimaat. Dat de gemeente dat niet alleen wil en kan was al snel duidelijk. Daar is samenwerking met bedrijven, organisaties en bewoners voor nodig. Zo ontstond Platform Rotterdam Digitaal, hét grootstedelijke samenwerkingsverband voor het inzetten van digitale data bij de ontwikkeling van producten en diensten die bijdragen aan een toekomstbestendige, duurzame, innovatieve en rechtvaardige stad.
 
De aanjagers van het platform zijn ondernemers Jeroen Soeterbroek van Connect Holland en Chris Beemster van WeAreReasonablePeople. Ondersteund door de gemeente wordt door hen een onafhankelijke stichting opgericht die het platform zal beheren.

Samen slimmer

Platform Rotterdam Digitaal wil een toonaangevende digitale omgeving voor en door Rotterdammers ontwikkelen. Met de aanwezige kennis, ervaring en netwerken levert het een bijdrage aan de digitale transformatie van de stad. Het achterliggende idee is: samen maken we Rotterdam slimmer. 
 
Voor bedrijven en organisaties die verder willen, die de toekomst van Rotterdam serieus nemen en een weg zien in digitale vernieuwingen is een handvest opgesteld. Met de ondertekening van dit handvest ben je partner én ambassadeur. De eerste bedrijven, zoals FinnerZ, TNO en RauwCC hebben het handvest al ondertekend.
 
Lees hier meer of meld je aan.

 


Bureaus

Media

Economisch