Zonne-energieleverancier enie.nl breidt internationaal uit en gaat verder als Soly

Zonne-energieleverancier enie.nl breidt internationaal uit en gaat verder als Soly

01-03-2023 (13:18) - Marketing

De Nederlandse zonne-energieleverancier enie.nl wil dit jaar uitbreiden naar een vijfde land, en gaat vanaf nu verder onder de naam Soly. 

?Het bedrijf is bezig met de lancering in de Duitse markt en is een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk aan het verkennen.?

Internationale merknaam Soly

Vanwaar de rebranding naar Soly?: “Soly heeft een logische verwijzing naar ‘solar energy’. In België en Zuid-Afrika zijn we al onder deze naam met groeiend succes actief. We willen een herkenbaar internationaal merk zijn. Om deze reden is nu ook het moment om afscheid te nemen van de naam enie.nl." aldus oprichter Milan van der Meulen. Het bedrijf zet de naamswijziging in met een tv campagne die vanaf 1 maart start.

Opwekken en verbruiken

Mede-directeur Patrick van der Meulen geeft een inkijkje in wat er te komen staat: “Wij zijn ons gaan richten op het opwekken van zonne-energie, wat we nu uitbreiden met het verbruik van de opgewekte energie. Met zonnepanelen ben je gemiddeld 40% zelfvoorzienend op je stroomverbruik. De rest koop je alsnog in. Vooral in de avonden. Door zonnepanelen te installeren in combinatie met een thuisbatterij en eventueel een laadpaal hebben we alles in huis om de consument zoveel mogelijk zelfvoorzienend te maken. Met onze app kan de klant vervolgens zelf zoveel mogelijk optimaliseren. We blijven dit toegankelijk maken doordat de klant bij ons ook per maand kan betalen." 


Bureaus

Media

Economisch