Drie speelfilms van Imagine Filmdistributie geselecteerd voor Cannes 2023

Drie speelfilms van Imagine Filmdistributie geselecteerd voor Cannes 2023

18-04-2023 (07:00) - Media

Drie speelfilms die Imagine uitbrengt in de Nederlandse bioscopen gaan in première op het 76ste Festival de Cannes (16 tot en met 27 mei).

Bonnard, Pierre et Marthe (foto) is geselecteerd voor het programma Cannes Première, Augure voor Un Certain Regard en Le syndrome des amours passées voor Semaine de la Critique.

Bonnard, Pierre et Marthe 

Vincent Macaigne (Médecin de nuit) en Cécile de France (Mademoiselle de Joncquières) spelen de hoofdrollen in Bonnard, Pierre et Marthe van Martin Provost (Séraphine). Pierre Bonnard zou niet de bekende schilder zijn zonder Marthe, die op meer dan een derde van zijn werken staat afgebeeld.

Augure

Omdat Koffi een zabolo (tovenaar) zou zijn, werd hij als kind door zijn moeder verbannen. Vijftien jaar later keert hij samen met zijn verloofde Alice terug naar de Congolese stad Lubumbashi om zijn bruidsschat te betalen. Marc Zinga, Lucie Debay, Yves Marina Gnahoua, Eliane Umuhire en Michel Mimbs spelen hoofdrollen in Augure (Omen), het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese rapper Baloji. De Nederlandse New Amsterdam Film Company is een van de coproducenten.

Le Syndrome des Amours Passées 

Remy en Sandra kunnen geen kinderen krijgen omdat ze lijden aan het "syndroom van oude geliefdes". Om hiervan te genezen is er maar één oplossing: ze moeten nog een keer met al hun exen naar bed. Lucie Debay (Cleo) en Lazare Gousseau (Baden Baden) spelen de hoofdrollen in Le syndrome des amours passées (The (Ex)perience of Love) van Ann Sirot en Raphaël Balboni (Une vie démente). 


Bureaus

Marketing

Economisch