FD uitgeroepen tot European Newspaper of the Year

FD uitgeroepen tot European Newspaper of the Year

15-12-2022 (11:41) - Media

De weekend-editie van Het Financieele Dagblad is bekroond met de titel European Newspaper of the Year. FD Weekend won met het nieuwe katern ‘Voor.kennis’ de jury’s ‘special recognition’.

Totaal streden dit jaar 138 Europese kranten uit 22 landen om de prijzen. De belangrijkste prijzen gingen naast het FD naar onder meer de Belgische krant De Morgen (categorie ‘Nationaal’) en de Noorse krant Bergens Tindende (‘Regionaal’).

Nieuw jasje

De weekendkrant van het FD is begin dit jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Begin april werd ook het nieuwe tweede katern Voor.Kennis geboren. De 15-koppige internationale jury zegt hierover "Met Voor.kennis wordt de weekendkrant van de toekomst, nu al gedrukt.’’

Ook waardeert de jury het design en de rijke afwerking. "De trend naar een meer ontspannen weekendkrant tekent zich af in veel Europese landen, maar het katern Voor.kennis tilt die trend naar het volgende niveau. Het katern is geniet en na het drukken bijgesneden waardoor het design tot op de randen van het krantenpapier kan worden doorgevoerd.’’ De jury roemt de covers van Voor.kennis en de spreads waarin verhalen worden verteld door middel van infographics.

Fris en vernieuwend

Hoofdredacteur Perry Feenstra: "Het is geweldig dat de nieuwe weekendkrant gelijk in de prijzen valt. FD Weekend onderscheidt zich duidelijk van andere weekendkranten in het strakke design en de rijke afwerking. Heel veel collega’s hebben zich bijzonder ingezet om dit resultaat te kunnen bereiken. Met hulp van krantendesigner Mark Porter hebben we een weekendkrant neergezet die fris en vernieuwend is.’’


Bureaus

Marketing

Economisch