FunX luistert naar het Zuiden

FunX luistert naar het Zuiden

19-04-2023 (10:00) - Media

Hoe komt het dat veel Belgische hiphopartiesten in Nederland bekender zijn dan in hun thuisland? Op deze en andere vragen geeft de podcastserie Van Belgische Bodem van NPO FunX antwoord. In de nieuwe zesdelige serie spreekt FunX-dj Serginio Piqué met verschillende Belgische hiphopartiesten.

Alle afleveringen zijn vanaf maandag 24 april beschikbaar.

TikTok-hits

In de podcast vertelt Bryan Mg waarom hij in meerdere talen muziek maakt en leggen Jinho 9 en Katnuf uit hoe ze TikTok inzetten om een hit te maken. Artiesten die in de podcast voorbijkomen zijn Bryan Mg, Brysa, Dikke, Jinho 9, Freddie Konings en Katnuf. 

Persoonlijke verhalen

De persoonlijke verhalen van de artiesten staan centraal in de afleveringen, die aangevuld worden met quotes van mensen die werkzaam zijn in de Belgische hiphopscene. De podcastserie kan achter elkaar beluisterd worden, maar de afleveringen staan ook op zichzelf en zijn los te beluisteren. Alle zes afleveringen van Van Belgische Bodem zijn vanaf maandag 24 april beschikbaar via de NPO Luister-app, de FunX-app, FunX.nl/podcasts en andere podcastplatforms. 


Bureaus

Marketing

Economisch