Het jaar 2022 in podcasts en interviews bij NPO Radio 1

Het jaar 2022 in podcasts en interviews bij NPO Radio 1

16-12-2022 (10:40) - Media

Luisteraars die even geen zin hebben in kersthits of -films kunnen bij NPO Radio 1 terecht voor interveiws en het podcast jaaroverzicht 2022. Daarnaast wordt het Radiomoment van 2022 op de nieuws- en sportzender bekendgemaakt en er is een primeur voor wie de nieuwskennis wil testen: de NPO Radio 1 Oliebollenquiz.

Vanaf tweede kerstdag kijken bekende NPO Radio 1-presentatoren terug op 2022 met gasten als rechtbankverslaggever Saskia Belleman, schrijversechtpaar Jessica Durlacher en Leon de Winter, bijzonder hoogleraar chirurgische oncologie Emiel Rutgers en schrijver Nausicaa Marbe. Interviewers zijn Jellie Brouwer (NTR), Ghislaine Plag (KRO-NCRV), Coen Verbraak (Human), Tijs van den Brink (EO) en Suzanne Bosman (AVROTROS). De gesprekken onder de titel Het Jaar van... zijn te horen van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december tussen 20.30 en 22.00 uur.

In de Marathoninterviews van de VPRO worden Tim ’S Jongers (directeur Wiardi Beckman Stichting), Sylvana Simons (fractievoorzitter BIJ1) en Joris Luyendijk (schrijver en antropoloog) drie uur geïnterviewd door Maaike Schoon, Eva Koreman en Andrew Makkinga. Vlak voor kerst verschijnen op vrijdag 23 december twee Marathoninterviews als podcast only: Atze de Vrieze interviewt Hans Jaap Melissen en Clarice Gargard interviewt Beri Shalmashi.

Terugblikken op 2022

Op eerste kerstdag wordt het Radiomoment van 2022 bekendgemaakt, gejureerd door bekende dj’s en presentatoren onder leiding van Ron Vergouwen (Omroep MAX). Op vrijdag 30 december blikt NPO Radio 1 terug op het afgelopen nieuwsjaar. In het jaaroverzicht Het Geluid van 2022 staan Carl-Johan de Zwart (KRO-NCRV) en Tim de Wit (VPRO) stil bij de belangrijkste thema’s van het afgelopen jaar. Ze doen dat met gasten die een bijzondere rol hebben gespeeld en hun persoonlijke verhaal vertellen.

Podcastjaaroverzicht

Voor het eerst is daarom op NPO Radio 1 een podcastjaaroverzicht te horen met Mischa Blok en Lammert de Bruin (AVROTROS) in Podcast’22. Zij kijken op oudjaarsavond terug op het jaar 2022 in podcasts, in een feestelijke uitzending met publiek, bekende podcastmakers en nieuw podcasttalent.


 

 


Bureaus

Marketing

Economisch