Johan Kramer schildert relatie tussen mens en huisdier in BNNVARA Documentaire

23-05-2023 (14:25) - Media

In de ‘2Doc: M’n beessie en ik’ verkent Johan Kramer op een lichtvoetige toon de betekenis van liefde tussen mens en dier. In deze tragikomische documentaire portretteert Kramer een aantal baasjes en hun geliefde beestjes.

In de docu maak je kennis met huisvarken Frans, die overal mee naar toe gaat en keer op keer in en uit de achterbak van de auto springt, een kapper met een huis vol naaktkatten, een kampioen dog-dancing, een spirituele naaktslak en een wereldberoemde Instagram-kat.

Grenzeloze liefde en schijnbare leegte

De baasjes en hun dier worden verbonden door wederzijdse en grenzeloze liefde, maar ook de schijnbare leegte die ze voor elkaar lijken te vullen. Een scheiding, een baby op komst, autisme, de dood, de zoektocht naar een partner of de zin van het leven; de baasjes vinden in hun beestjes een luisterend oor. ‘2Doc: M’n Beessie en ik' is maandag 5 juni om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. Regisseur Johan: "Toen ik begon aan deze film, had ik nog geen huisdier maar tijdens het maken deze film, ben ik in mijn eigen script terecht gekomen. Je begrijpt het, nu heb ik een hond." 


Bureaus

Marketing

Economisch