Kinderen worden fotografen in NPO Zapp 'Snap Shot'

16-05-2023 (16:25) - Media

Voormalig Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg gaat samen met kinderen Gijs, Nico, Keylisha, D’leh, Cateleya en Lou op onderzoek uit. ‘Snap Shot’ is vanaf zondag 28 mei te zien om 18:45 uur bij BNNVARA op NPO Zapp.

In iedere aflevering wordt een nieuw aspect van ons fotogedrag onderzocht. Jan Dirk schakelt de hulp in van opvallende en aansprekende beeldmakers. Hij gaat langs bij professionals, hobbyisten, influencers en TikTokkers. Zo gaat hij onder andere met D’leh langs bij een voetbalfotograaf, omdat hij op dezelfde manier als zijn voetbalheld Neymar op de foto wil. Cateleya ziet te weinig mooie foto’s van mensen met kroeshaar, zoals zijzelf heeft. Samen met Jan Dirk gaat ze naar een fotograaf die haar laat zien dat je als fotograaf de macht hebt om daar iets aan te doen.

Beelddenkers als doelgroep

Jan Dirk van der Burg: ‘Eindelijk kan ik met een doelgroep fotograferen die van nature in beeld denkt en nog onbevangen tegen de wereld aan kijkt. Een bootcamp voor de jongste beeldmakers en vooral handig als je je shot een beetje wil snappen."

Cringe onderzoek

De eerste aflevering staat in het teken van cringe. Gijs vraagt zich af waarom we cringe als een belediging zien en onderzoekt of het niet ook cool kan zijn. Hij gaat langs bij fotograaf Rosalie van der Does, die van echte cringe momenten de fotoseries maakt. Ondertussen gaat Jan Dirk ook langs bij Jezus Cinco en Apson Mussa, die elk op hun eigen manier laten zien dat cringe helemaal niet cringe hoeft te zijn. ‘Snap Shot' is een coproductie van Mals Media en BNNVARA.


Bureaus

Marketing

Economisch