Live OOH campagnes volgen via webcams

23-05-2023 (14:38) - Media

Hillenaar Outdoor innoveert. Dat geldt niet alleen voor de digitale reclamemasten die Hillenaar exploiteert. “We bieden voortaan de mogelijkheid aan adverteerders om campagnes live via de webcam te volgen”, zegt CEO Peter Heemskerk. “Wij zijn de eerste out of home exploitant die deze service in Nederland aanbiedt.” 

Wij vallen graag op door onze bijzondere service, zegt Peter Heemskerk. “Alles draait bij ons om de effectiviteit van campagnes en tevreden adverteerders. Daar hoort ook een stuk rapportage bij.” Nu al is exact het aantal passanten, en daarmee het bereik, van de masten inzichtelijk. “Voortaan kunnen klanten ook meekijken als de campagne draait. We merken dat daaraan behoefte is. Adverteerders willen zien dat hun marketingeuro’s goed besteed worden.” Het grootste deel van het Hillenaar netwerk is uitgerust met webcams. “Het beschikbaar maken van de beelden is bedoeld om adverteerders transparantie te bieden. Ze kunnen op deze manier meekijken met hun geboekte campagne.” Hoe het werkt? “De klant ontvangt in de campagneweek een bericht met een link naar onze livestreams. Vervolgens verschijnen de beelden op het scherm.”

Service

De nieuwe livestreams passen bij de visie van Hillenaar Outdoor. “Klanten vragen steeds meer om resultaat, bereik en impact. Dat betekent dat we deze gegevens inzichtelijk moeten maken. Daarom communiceren wij te allen tijde de meest recente cijfers naar onze klanten. Deze data blijven wij continu updaten en delen met adverteerders, daarmee bieden wij al een stukje transparantie.”, zegt Heemskerk. “De webcam toepassing is daarin een belangrijke en leuke nieuwe stap. Het is een service die ontzettend gewaardeerd wordt, dat merken wij nu al. Maar let op,” vervolgt hij lachend, “het is wel erg verslavend! Je blijft maar kijken omdat het zo leuk is om je eigen campagne voorbij te zien komen.”

Hillenaar Outdoor groeit

Adverteerders weten Hillenaar Outdoor steeds beter te vinden. “Dat komt natuurlijk in de eerste plaats door de relevantie van ons netwerk”, vervolgt Heemskerk. “Onze digitale reclamemasten zijn op locaties gesitueerd die een groot bereik genereren. Zowel voor specifieke, regionale campagnes of landelijke rondes. En we breiden voortdurend uit. De meest recente aanwinst is een digitale reclamemast langs de A7 bij Hoorn. Meer nieuwe locaties staan al op de planning en worden binnenkort aangekondigd.” 


Bureaus

Marketing

Economisch