Margriet lanceert '60 boven de 60' na complete makeover

Margriet lanceert '60 boven de 60' na complete makeover

22-02-2023 (10:12) - Media

Margriet lanceert de lijst '60 boven 60', voor vrouwen die een verschil maken in Nederland boven de zestig jaar. Daarnaast is het blad compleet vernieuwd met een nieuw logo, nieuwe rubrieken en een nieuwe columnist.

“Voor jongeren zijn er talloze talentenlijsten en verkiezingen: meestal zijn die gericht op kandidaten tot dertig jaar, terwijl binnen de oudere doelgroep ook veel talent is”, aldus Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen. De lijst is opgedeeld in categorieën maatschappij, wetenschap, media, politiek & bedrijfsleven, mode, design & lifestyle en kunst & cultuur.

Maatschappelijk belang

Enkele namen op de lijst zijn Dorenda van Dijken (64, gynaecoloog en voorzitter Dutch Menopause Society), Peggy Brandon (63, voorzitter van de Raad van Toezicht bij stichting Musea bekennen kleur) en Liesbeth Woertman (69, emeritus hoogleraar psychologie). De lijst wordt gepresenteerd in Margriet-editie 10, die op 23 februari verschijnt. Vanaf dan kunnen lezers hier hun stem uitbrengen. In Margriet’s 85ste jubileumeditie, die op 27 september uitkomt, worden de zes winnaars in hun vakgebied bekend gemaakt.

Makeover

In het geheel vernieuwde blad zal Jan de Hoop, voormalig presentator RTL Nieuws, voortaan columns schrijven. Margriet-editie 10 ligt vanaf 23 februari 2023 in de winkels en is vanaf dan online te bekijken.


Bureaus

Marketing

Economisch