Marjolein van der Linden nieuwe Chief Operations Officer van RTL Nederland

01-06-2023 (13:59) - Media

RTL Nederland (RTL) heeft Marjolein van der Linden benoemd tot Chief Operations Officer (COO). Van der Linden begon haar carrière als advocaat bij Nauta Dutilh, deed vervolgens als Head of Legal onder andere ervaring op bij Endemol en Avantium Technologies en is sinds 2004 werkzaam bij RTL.

Hier startte zij als General Counsel. In 2018 werd zij aangesteld als Director Legal & HR en breidde zij haar verantwoordelijkheden verder uit. Daarnaast vervult zij verschillende nevenfuncties waaronder Bestuurslid van NLZiet en Deputy Chairman van NDP Nieuwsmedia. In haar nieuwe functie als COO is Van der Linden verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden: Human Resources, Legal, Public Affairs, Distribution en Facility Management.

CEO RTL Nederland Sven Sauvé over de aanstelling van Van der Linden: “Het verankeren van HR op het hoogste niveau is een strategisch besluit om onze positie als employer of choice te versterken. Het beste talent binnenhalen en behouden is nu al een belangrijk onderdeel van de brede portefeuille van Marjolein van der Linden. Daarmee was het een logische keuze om haar toe te laten treden tot onze directie. Marjolein heeft binnen en buiten RTL een geweldige staat van dienst. Ze gaat altijd voor het hoogst haalbare en doet dat vanuit de inhoud, diepe kennis van het medialandschap en de gave om de status quo te challengen. Haar ervaring in combinatie met haar leiderschapskwaliteiten maakt haar tot een verrijking van het directieteam."

Marjolein van der Linden over haar benoeming: “Ik ben vereerd met deze benoeming. Naast de belangrijke taak om RTL employer of choice te laten zijn en blijven, kijk ik ernaar uit om met al mijn collega’s van HR, Legal, Distributie en Facility Management verder te werken aan een toonaangevend en krachtig RTL.“

Onder leiding van CEO Sven Sauvé neemt Van der Linden als Chief Operations Officer plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Content Officer Peter van der Vorst, Chief Technology Officer Giovanni Piccirilli, Chief Commercial Officer Ton Rozestraten, Chief Financial Officer Olivier Zacharia en Chief Marketing Officer Ellen van den Berghe. 


Bureaus

Marketing

Economisch