NPO publiceert toplijst met hoogst gewaardeerde programma's

04-07-2023 (11:31) - Media

De NPO publiceert toplijstjes met de hoogst gewaardeerde programma's in verschillende genres door het Nederlandse publiek. 

Het onderzoek is op dagniveau representatief voor de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. De panelleden geven hun waardering voor de programma’s die ze gisteren hebben gekeken, zowel live als uitgesteld. Ze drukken hun waardering uit in een rapportcijfer en geven daar (facultatief) een toelichting bij. Hierdoor is twee dagen na uitzending de mening van de kijkers van een programma beschikbaar.

Media Appreciatie Panel

Het Media Appreciatie Panel bestaat uit n=8.000 respondenten. De gemiddelde dagrespons ligt tussen de 3.200 en 4.400 respondenten, maar bedraagt minimaal n=3.000. Deze netto dagsteekproef wordt gewogen volgens de MOA Gouden Standaard en is daarmee representatief voor de Nederlandse bevolking op de variabelen geslacht, leeftijd, opleiding en regio. Voor het NPO Start publiek concentreren we ons op de waardering door kijkers van 20 t/m 49 jaar. Sportregistraties en journalistieke producties laten we buiten beschouwing, omdat we ons concentreren op content die op een later moment wordt teruggekeken. 

Hoogst gewaardeerde programma’s Q2 2023

Down the Road (BNNVARA) - 8,8
Niet klein te krijgen (BNNVARA) – 8,7
Floortje gaat mee (BNNVARA) – 8,5
Even tot hier (BNNVARA) – 8,4
Spoorloos (KRO-NCRV) – 8,3


Bureaus

Marketing

Economisch