Ook BNR bemachtigt FM-frequentie

07-07-2023 (11:32) - Media

BNR Nieuwsradio blijft uitzenden op FM. Dat is de uitkomst van de FM-veiling die dinsdag 4 juli begon.

Voor de nieuws-frequentie heeft BNR het hoogste en daarmee winnende bod uitgebracht. Alle landelijke frequenties van de commerciële radiostations in Nederland werden opnieuw geveild, deze keer voor een periode van 12 jaar. De nieuwe vergunning gaat al op 1 september aanstaande in. Voor de luisteraars van BNR zal er niets veranderen. De zender, die binnenkort 25 jaar bestaat, blijft uitzenden op de huidige FM-frequenties en ook op DAB+ en via internet.

BNR Hoofdredacteur Marc Adriani: “Dit jaar viert BNR zijn 25-jarig jubileum, een mooier cadeau dan dit kunnen we ons niet wensen. Gelukkig is er voor de BNR-collega’s een einde gekomen aan de onzekerheid over de toekomst. We gaan door met steengoede onafhankelijke nieuwsradio en dat is goed voor de journalistiek in Nederland.”

Naast uitzendingen op FM en DAB+ is BNR ook een succesvol podcast producent en uitgever. Maandelijks worden de podcasts zoals Boekestijn & de Wijk, De Taxi Oorlog en de Amerikapodcast vijf miljoen keer gedownload. BNR bouwt het ingezette succes van on-demand audio verder uit. Door de leidende positie in de podcastmarkt, bereikt BNR een steeds jonger publiek.


Bureaus

Marketing

Economisch