TikTok lanceert Book Club in Nederland

18-07-2023 (16:43) - Media

Als een van de meest actieve gemeenschappen op TikTok is #Booktok de plek geworden om #boekentips (8,9 miljoen keer bekeken) en inspiratie voor de #boekenkast (6 miljoen keer bekeken) te vinden, recensies te delen en voor schrijvers en uitgevers om nieuwe fans te winnen.

Hierdoor heeft het ontdekken van boeken een superboost gekregen en werd de boekverkoop wereldwijd gestimuleerd. #BookTok (158 miljard keer bekeken) en #boektok (ruim 217 miljoen keer bekeken) hebben boekenliefhebbers van over de hele wereld bij elkaar gebracht.

Booktok-community

TikTok is trots dat het vandaag een nieuwe manier kan geven aan deze levendige gemeenschap om hun liefde voor lezen te delen: de introductie van de TikTok Book Club in Nederland. Iedereen kan deelnemen aan deze gratis ervaring. De TikTok boekenclub wordt gehost door drie creators, die de komende maanden elk live een boek bespreken dat is gekozen door de #booktok-community. Volg de Book Club op de voet via deze speciale landingspagina. In juli trapt @daansbooks de boekenclub af met Tussen twee werelden van Laura Diane en Museumnacht van Chinouk Thijssen, beiden van uitgever Clavis. TikTok gebruikers kunnen vanaf 18 juli stemmen en bepalen welke van deze twee boeken besproken wordt in de eerste #boekenclub live sessie. 


Bureaus

Marketing

Economisch