Tina maakt editie met De Kindertelefoon

Tina maakt editie met De Kindertelefoon

26-04-2023 (11:14) - Media

Tijdschrift Tina lanceert deze week een speciale editie die helemaal in het teken staat van hun rubriek Oh jee! Wat nou?!, in samenwerking De Kindertelefoon

“Met dit extra dikke nummer willen we onze lezers graag een steuntje in de rug bieden”, zegt hoofdredacteur (a.i.) Tess Dumitru

Praten helpt

De Kindertelefoon voert bijna 70 gesprekken per dag met kinderen over emotionele problemen. “We horen regelmatig dat kinderen zich niet gehoord of begrepen voelen in hun omgeving, terwijl het vaak al helpt als je je verhaal kunt doen bij iemand die écht naar je luistert. En dat is precies wat onze vrijwilligers doen. Ook denken ze met je mee over een volgende stap als je daar behoefte aan hebt”, zegt directeur Roline de Wilde. Dit geluid komt ook terug in de Tina-rubriek Oh jee! Wat nou?, waarin de vragen en problemen van lezers behandeld worden. 

Voor en door jongeren

De editie is gemaakt in samenwerking met jonge influencers en artiesten zoals Emma Keuven, Maxime Albertazzi en Robin de Haas. Zij geven ook advies op de Oh jee! Wat nou?-pagina’s in het nummer. De Jongerenraad van De Kindertelefoon heeft ook input gegeven. “Ik zie veel leeftijdsgenoten om mij heen die last hebben van prestatiedruk of onzekerheid”, vertelt Naomi Kantebeen van de Jongerenraad. “Daarom is het fijn dat we mee kunnen denken om anderen te helpen - en dat er écht naar ons geluisterd wordt.”

Op de foto van links naar rechts: Shanaya (Tina lezerspanel), Tess Dumitru (hoofdredacteur a.i. Tina), Faye Lieve, Jade Speelman, Naomi (jongerenraad Kindertelefoon). 


Bureaus

Marketing

Economisch