Twan van den Nieuwenhuijzen nieuwe Head of Delegation na herziening Songfestival

12-07-2023 (15:13) - Media

AVROTROS heeft haar deelname aan het Eurovisie Songfestival onder de loep genomen en naar aanleiding daarvan Twan van de Nieuwenhuijzen aangesteld als Head of Delegation.

Van de Nieuwenhuijzen wordt verantwoordelijk voor het gehele project op weg naar het Eurovisie Songfestival 2024. Ook gaat AVROTROS op zoek naar nieuwe leden ter aanvulling op de huidige selectiecommissie.

Eric van Stade treedt terug 

Twan van de Nieuwenhuijzen start per direct als Head of Delegation bij AVROTROS en is daarnaast voorzitter van de selectiecommissie. Twan begeleidt de commissie bij de selectie, is eindverantwoordelijk voor de totstandkoming van de act en voert de delegatie aan in aanloop naar en tijdens het Songfestival. 

Twan van de Nieuwenhuijzen: “Trots ben ik met het verzoek van AVROTROS om dit uitdagende en unieke project te gaan leiden. Ik kijk er naar uit om met de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan bij het Eurovisie Songfestival een sterke en overtuigende inzending voor Nederland neer te zetten.”

Algemeen directeur AVROTROS Eric van Stade: “Twan van de Nieuwenhuijzen is in onze ogen de perfecte kandidaat om de projectorganisatie van de Nederlandse delegatie te leiden. Met zijn jarenlange ervaring als Head of Contest bij het Eurovisie Songfestival draag ik mijn rol als voorzitter van de selectiecommissie met veel vertrouwen aan hem over.” Van Stade treedt terug uit de selectiecommissie. 

Van de Nieuwenhuijzen had een prominente rol binnen de internationale productieteams van de Eurovisie Songfestivals in Rotterdam (2021), Turijn (2022) en Liverpool (2023). Als Head of Contest werkte hij nauw samen met omroeporganisatie EBU en met alle deelnemende delegaties bij de totstandkoming van hun act.

Inschrijvingen 2024 geopend

Vanaf nu is de inschrijving voor het 68e Eurovisie Songfestival in Zweden in 2024 geopend. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, producers en platenlabels zijn uitgenodigd om eigen songs in te zenden voor Europa’s grootste muziekshow. Van de Nieuwenhuijzen gaat ook actief in gesprek met vertegenwoordigers uit de muziekwereld om ze te enthousiasmeren een song in te sturen. Inschrijven kan vanaf nu tot zaterdag 30 september 23:59 uur via songfestival@avrotros.nl


Bureaus

Marketing

Economisch