Youtubers 'Bankzitters' hoofdrol in nieuwe serie Prime Video

Youtubers 'Bankzitters' hoofdrol in nieuwe serie Prime Video

18-04-2023 (13:46) - Media

YouTubers Raoul, Koen, Matthy, Robbie en Milo, beter bekend als de ‘Bankzitters’, lanceren op 21 april een eigen reisprogramma op de SVOD-service Prime Video.

In de nieuwe serie ‘Van A naar Onbekend’ reizen de influencers in vijf afleveringen de wereld rond. De Prime Video serie is ontwikkeld en geproduceerd door het Amsterdamse videobureau Team5pm.

Crossmediaal format

De Bankzitters spelen de hoofdrol in van 'Van A naar Onbekend', waarin zij samen de wereld over reizen. De vijf influencers verkennen in iedere aflevering een nieuw land en gaan op zoek naar aanwijzingen die hen uiteindelijk naar een verrassingslocatie leiden. Na iedere reis is er ook een "Aftertalk" beschikbaar op Prime Video, waarin de Bankzitters napraten over de hoogtepunten van hun avontuur. De bestemmingen van hun reizen krijgen ze iedere woensdag te horen in een speciaal seizoen van het YouTube-format ‘de Knop’, dat start op 19 april.

Samenwerking Team5pm

Team5pm is verantwoordelijk voor de creatie, productie en distributie van het nieuwe Prime Video format. Het videobureau werkt al sinds 2018 samen met Prime Video aan hun social video campagnes, in Nederland en Scandinavië. 

Format op basis van data-analyse

Frank de Wit, Managing Director Team5pm: “Ik ben enorm trots op de mooie samenwerking die wij met Prime Video hebben, die met deze nieuwe videoserie nog verder is verrijkt. Het format is ontwikkeld op basis van een uitgebreide data-analyse van kijkgedrag bij een lastig te bereiken publiek. Deze doelgroep heeft een
gefragmenteerd kijkgedrag en is lastig te bereiken met traditionele vormen van marketing. Daarom hebben wij een crossmediaal format ontwikkeld, dat van start gaat op YouTube waar we al een community hebben opgebouwd, en wat je verder kan kijken op de SVOD-service van Prime Video. Een unieke benadering die ervoor kan zorgen dat de opgebouwde YouTube-community de overstap maakt naar abonnee op Prime Video.”


Bureaus

Marketing

Economisch