Marja Ruigrok ambassadeur Amsterdam Made

12-07-2018 (11:31) - Mensen

Marja Ruigrok vond een paar jaar geleden al dat er een keurmerk moest komen voor echte Amsterdamse producten. Dat keurmerk kwam er, onder de naam 'Amsterdam Made.' Nu wordt ze, na dit jaar te zijn afgetreden als fractievoorzitter van de VVD, ambassadeur voor deze stichting.


Marit Timmerman, managing director van de stichting: "We zijn ontzettend verheugd dat Marja Ruigrok vanaf heden onze ambassadeur is. Als grondlegger van het Keurmerk, weet ze precies van de hoed en de rand. Marja heeft een enorm netwerk in Amsterdam dat ons, maar vooral onze makers, flink kan helpen."

 

ondernemend

Onderdeel van Amsterdam Made zijn bijvoorbeeld bedrijven als Kesbeke, Brouwerij ’t IJ en Ace & Tate. Maar ook kleinere , soms net startende ondernemers horen erbij. Bedrijven die Marja Ruigrok graag naar een hoger plan tilt. “Omdat ik het ondernemerschap graag uitdraag, ben ik op verschillende manieren mentor en coach voor - startende - ondernemers. Daarnaast investeer ik in bedrijven, zit ik in besturen en adviesraden en ben ik een enthousiast ‘gebruiker’ van de stad, per fiets, boot en auto; aan het werk en aan het genieten."