Marleen Smit nieuwe retail director voor Google Nederland

19-01-2022 (11:38) - Mensen

Marleen Smit treedt per 7 februari aan bij Google Nederland in Amsterdam. De retail professional stapt over van Heineken, waar zij de functie bekleedde van internationaal hoofd e-retail. Met Smit heeft Google Nederland een expert aangetrokken met meer dan vijftien jaar aan vakkennis.
 
Smit heeft brede ervaring in retail, sales, marketing, e-commerce en buying. Voor haar aanstelling bij Heineken was Smit negen jaar werkzaam bij Colgate in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Smit hielp meer internationale spelers met hun e-retail-expansie. Zo hielp ze grote retailers en A-merk fabrikanten groeien, zoals HEMA, L'Oréal, Danone en AS Watson. Ze werkte samen met regionale en lokale teams, zette samenwerkingsverbanden op met internationale retailers en wist zo de wereldwijde expansie van online bedrijven te bewerkstelligen.
 
‘De Nederlandse markt is een internationale koploper. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team een impuls te geven aan de digitale versnellingen in het veranderende retaillandschap. Ik ben vastbesloten om onze partners op de meest effectieve manier te ondersteunen’, laat Smit weten over haar nieuwe functie als retail director bij Google Nederland.