Rik Blokland treedt aan als CFO bij Maqqie

01-11-2021 (14:54) - Mensen

Rik Blokland (36) start als Chief Financial Officer (CFO) binnen het directieteam van Maqqie. In deze functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de financiële groei, strategie en management van het online werkplatform. Dat is hard nodig, want de omzetcijfers vervijfvoudigen zich tot nu toe jaarlijks. Rik heeft hiervoor bij Curaeos gewerkt als Head of Tax and Treasury.

Rik Blokland: “Het is mijn ambitie om te ondernemen en mee te bouwen aan een ambitieus bedrijf, dus toen Pieter (Pieter Leenman, oprichter van Maqqie) mij vroeg of ik interesse had in een functie als CFO bij Maqqie, zei ik volmondig ja. Maqqie is een ambitieus bedrijf met enorme potentie. Hier kan ik mijn kennis en ervaring op strategisch en financieel gebied goed inzetten. Ik ga enorm enthousiast aan de slag om de arbeidsmarkt transparanter en efficiënter te maken. Maqqie is ondernemend en samen met het hele team ga ik verder bouwen aan de duurzame groei.”
 
Rik begon zijn carrière bij PWC waar hij acht jaar werkte. Daarna startte hij als zelfstandig ondernemer en als adviseur bij verschillende organisaties. De afgelopen jaren heeft hij te maken gehad met herfinancieringen, leidinggeven aan teams en bedrijfsovernames. Hij heeft structuren en standaarden neergezet zodat organisaties geautomatiseerd en efficiënter verder konden. De stap naar een functie als CFO sluit hier mooi op aan.