Muziekmuseum Our House opent opnieuw de deuren

29-06-2022 (19:55) - Audio

Our House in Amsterdam, 's werelds eerste museum experience over elektronische muziek, heeft op 29 juni opnieuw de deuren geopend. De officiële opening vond afgelopen november plaats. Dit was vlak voor de laatste lockdown, waardoor het museum maar voor korte duur bezoekers heeft kunnen ontvangen.
 
Our House heeft hierna de tijd genomen om de collectie gedeeltelijk te herzien en nieuwe content te creëren voor de openingsshow en 4D Culture Ride. Daarbij verkoopt Our House sinds vandaag ook 'sleutels van het museum' in de vorm van 1.980 unieke digitale eigendomsbewijzen (NFTs). Deze sleutels geven de bezitter niet alleen onbeperkt toegang tot de experience, besloten evenementen en feesten, maar ook de creatieve controle over een deel van de expositie.
 
Tijdens het openingsevenement op 29 juni kregen Eddy de Clercq, Isis, Marcello en DJ Jean onder toeziend oog van wethouder van cultuur Touria Meliani, de symbolische sleutel tot Our House overhandigd. Deze 4 artiesten kunnen terugkijken op meer dan 30 jaar muzikaal pionierswerk. Ze speelden een sleutelrol in de eerste dagen van house en bouwden daarna ieder een monumentale carrière.

Ook zullen zij de eerste 4 non-fungible tokens (NFT’s) ceremonieel in ontvangst nemen tijdens het evenement. In totaal komen er 1.980 digitale sleutels op de markt. Er is voor dit aantal gekozen, vanwege het jaar dat elektronische muziek werd geboren. Na het evenement volgt een openbare online verkoop van de sleutels via de online kanalen van Our House.