Sigourney K., Yade Lauren, Trobi, Dopebwoy en Mula B grootste kanshebbers bij FunX Music Awards 2022

16-05-2022 (10:53) - Audio

De nominaties voor de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, de FunX Music Awards, zijn bekend. Sigourney K., Yade Lauren, Trobi, Dopebwoy en Mula B maken op donderdag 2 juni met vier nominaties de meeste kans op een FunX Music Award. Het FunX-publiek heeft bepaald wie in de race zijn voor een award en kiest wie er uiteindelijk met de  awards naar huis gaan. Stemmen kan vanaf nu via FunX.nl/awards. 
 
Op donderdag 2 juni reikt FunX voor de negende keer de FunX Music Awards uit, dit jaar weer in de AFAS Live in Amsterdam. Fernando Halman presenteert de awardshow deze editie voor het eerst met Soundos el Ahmadi. Artiesten ontvangen de awards uit handen van onder anderen Anna Nooshin, Défano Holwijn, Tim Hofman, Demi de Boer, Appie Mussa, YousToub, Vonneke Bonneke, de cast van Mocro Maffia (Meltem & KomtGoed) en Jayh Jawson. De FunX Music Awards zijn vanaf 21.00 uur live te volgen op FunX.nl en de social media kanalen van FunX.
 
VIDEO: FunX-dj Nordin verrast Broederliefde met een nominatie voor 'Best Group'. 
 

Genomineerden FunX Music Awards 2022

Luisteraars en volgers bepalen wie er naar huis gaat met  een FunX Music Award. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de favorieten via FunX.nl/awards. De stembussen sluiten op woensdag 1 juni. Genomineerd in de categorie Artist Of The Year Male en Female zijn: 
 
ARTIST OF THE YEAR MALE                    
Chivv
Dopebwoy
Josylvio
Mula B
Murda
 
ARTIST OF THE YEAR FEMALE
Latifah
Numidia
Sarita Lorena
Sigourney K.
Yade Lauren