Tiësto lanceert The Next Beat

10-12-2021 (16:24) - Audio

Tiësto is een samenwerking aangegaan met Eldohm, een bekende maker van kinderelektronica, en Beatport, de wereldwijde leider in elektronische muziek voor DJ’s en producers, voor het ontwikkelen en lanceren van The Next Beat by Tiësto.
 
Met dit nieuwe en revolutionaire DJ concept wil Tiësto beginnende DJ’s inspireren om hun muzikaliteit te ontdekken. The Next Beat controller wordt geleverd inclusief DJ lessen waarbij de beginnende DJ’s worden begeleid van hun eerste mix tot hun eerste optreden. Het initiatief is mede tot stand gekomen in samenwerking met DEUX Agency.
 
“Ik wilde een makkelijk te gebruiken controller maken om de volgende generatie DJ’s te inspireren. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mensen aan te moedigen hun passie te ontdekken. The Next Beat geeft beginnende DJ’s de mogelijkheid om het vak te leren. Het zorgt voor een basis om een eigen carrière te beginnen of om gewoon plezier te beleven met het leren DJ’en,” zegt Tiësto.
 
The Next Beat by Tiësto biedt een in-browser Beatport DJ app waardoor je tegelijkertijd kunt leren en draaien. De lessen zijn direct te zien in het scherm van je DJ app. De controller wordt ook geleverd inclusief volledige versie van Algoriddim’s Djay app voor iOS en MacOS en is eenvoudig te gebruiken en installeren door online begeleiding op thenextbeat.dj.
 
“The Next Beat by Tiësto is een krachtig instrument voor iedereen die het vak van DJ wil leren,” zegt Romain Pouillon, SVP & GM van Beatport. “De samenwerking met Beatport geeft beginnende DJ’s de mogelijkheid om tegelijkertijd te leren en te draaien in hetzelfde scherm. Het muziekabonnement geeft ze ook nog eens ongelimiteerde toegang tot de nieuwste tracks ter wereld. Deze samenwerking met Tiësto en Eldohm heeft een geweldig concept gecreëerd voor iedereen die de wens heeft om direct onderdeel te worden van de dancemuziekcultuur.”
 
Pieter van den Bosch, CEO bij Eldohm zegt: “Gezamenlijk heeft het team van Eldohm tientallen jaren besteed aan het maken van tablets, smartphones en muziekinstrumenten speciaal voor kinderen. De ontwikkeling van deze controller markeert een belangrijke uitbreiding van wat we doen. The Next Beat by Tiësto is makkelijk onder de knie te krijgen voor iedereen die een passie heeft voor muziek ongeacht leeftijd of ervaringsniveau.”