Dutch Digital Design biedt Nederlandse bureaus podium tijdens SXSW

14-02-2023 (10:27) - Personal Growth

Volgende maand staat Austin (USA) weer tien dagen lang in het teken van het South by South West (SXSW) festival. Op maandag 13 maart is vanaf 14.00 uur het Nederlandse programma 'The Future of Realities’ in het Thompson Hotel. Dit is een initiatief van Dutch Digital Design en onderdeel van de handelsmissie New Dutch Wave, in samenwerking met CreativeNL.

Experts van onder andere Fabrique, code d’azur, Capitola, Resoluut en Soda Studio gaan hier in op de toekomst van digital design en delen hun visie op virtual-, augmented,- en immersive toepassingen.

Tijdens SXSW krijgen internationale leiders op het gebied van technologie, muziek, film en cultuur het podium. Dat het event ook ruimte biedt aan de Nederlandse creatieve industrie is een internationale erkenning van de kwaliteit van het werk. Naar verwachting gaan dit jaar meer dan 300 Nederlanders naar Austin voor het jaarlijkse festival.

Visie op ontwikkelingen

De eerste sprekers van de Nederlandse digital agencies (partners van Dutch Digital Design) zijn bekend, waaronder David Vogel (Executive Experience Director van code d'azur), Amanda (Dirkse) Boomstra (Studio Director van Fabrique) en Jeroen van Erp (Innovation Strategist van Fabrique), Cees Dingler (Creative Director Capitola), Rory de Graaf en Flin Nortier, (Managing Partners van Resoluut & Soda Studio). Zij geven maandag 14 maart vanaf 14.00 uur presentaties die in het teken staan van de nieuwste ontwikkelingen, toepassingen en uitdagingen in de snel veranderende wereld van digital realities.

Panel van deskundigen

Na de presentaties van de bureaus volgt een paneldiscussie met merken en organisaties over hetzelfde onderwerp. Hierin is onder meer Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur & Media (DGCM) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig. Als missieleider van de Nederlandse creatieve delegatie op SXSW spreekt zij over het potentieel van de creatieve industrie en hoe digital designers bij kunnen dragen aan maatschappelijke opgaven, zoals de digitale transitie. De moderators van de sessie zijn Claartje Vogel (journalist), Suzanne Visser en Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design). Als afsluiting is er op het dakterras van het Thompson Hotel een netwerkborrel.

Nederlandse handelsmissie

New Dutch Wave is er om ambitieuze Nederlandse ondernemers in de creatieve sector internationaal te presenteren en trekt daarbij in Austin samen op met CreativeNL, de internationaliseringsportal van de Topsector Creatieve Industrie, die kennisuitwisseling, innovatie (met creativiteit als katalysator) en samenwerken wil aanjagen – om de industrie, maar vooral de wereld versneld beter te maken. Dit jaar zijn er verschillende partners aangesloten, variërend van startups, scale-ups, gemeenten, corporates tot creatives.

Geïnteresseerden die bij SXSW aanwezig zijn kunnen zich hier registreren voor het evenement, dat plaatsvindt bij Wax Myrtle’s, in het hotel Thompson Austin.