Controversieel boek belooft levens radicaal te transformeren

03-12-2020 (11:17) - Publicaties

Verlegen of bescheiden is personal coach en auteur Wouter Kleinsman niet: hij claimt dat hij het leven van zijn cliënten niet verandert, zoals andere coaches doen, nee, hij transformeert het, vaak radicaal. Ondanks zijn dure prijskaartje en zijn controversiële aanpak is Wouter megapopulair, waardoor het lastig is om klant bij hem te worden. Om toch zijn kennis en ervaring met een bredere doelgroep te delen heeft hij het boek Zo word je een gamechanger geschreven, dat vandaag, donderdag 3 december, is gepubliceerd.

Wouter Kleinsman is net als vele anderen coach geworden omdat hij zijn eigen middelmatige leven zat was. Op zijn vijfentwintigste gooide hij het roer drastisch om en met succes. Nu is hij een van de meest succesvolle no-nonsense personal coaches van Nederland. Honderden ondernemers, managers en CEO’s roemen zijn unieke coachingstijl, die geen vast programma heeft en waarin gelul, gedram of excuses niet worden geaccepteerd. Een stijl die veel weg heeft van zijn eigen coach, Michael Serwa, de duurste en meest succesvolle coach van Engeland.
 

Geen boek voor watjes

Om te komen waar hij nu staat, las Wouter honderden boeken. Dat riep bij hem de vraag op: ‘Hoe zou het zijn als je slechts één boek hoeft te lezen dat zo praktisch is dat het als een persoonlijke, levensveranderende mentor wordt beschouwd?’ Een boek dat in vier fases een complete strategie beschrijft voor het verkrijgen van leiderschap over je eigen leven om uiteindelijk een gamechanger te worden. Iedere fase gaat dieper in op de materie, routines en geavanceerde technieken die nodig zijn. Het doorlopen ervan is niet iets voor watjes. Ook spreekt de auteur zijn lezers steeds dwingender toe. Een bewuste keuze. “Zo weet ik zeker dat de lezer alles onderneemt om haar of zijn bewustzijn te vergroten.”
 

95 procent is tevreden met een middelmatig leven

Opvallend genoeg verwacht Wouter dat maar weinig lezers de laatste fase van zijn boek gaan halen. “Slechts 5 procent van alle mensen op de wereld wordt een gamechanger, de andere 95 procent is tevreden met een middelmatig leven. En dat is zonde, een buitengewoon leven op het allerhoogste niveau van je potentie en performance is namelijk wel degelijk voor iedereen weggelegd. Potentie staat voor wat jij kunt en performance voor de manier waarop je dat doet. Beide kun je ontwikkelen. Als je het allerhoogste niveau bereikt, ben je een gamechanger. Je geniet van overvloed en financiële vrijheid met een netwerk van de juiste mensen om je heen. En dat leven gun ik iedereen. En hé, je weet pas of het lukt als je het probeert.”