Botanische brouwer Lowlander lanceert nieuwe fruitbieren

Botanische brouwer Lowlander lanceert nieuwe fruitbieren

11-04-2023 (16:10) - Sustainable

Lowlander brouwt al jaren met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals, die elk hun eigen smaak met zich meebrengen. Nu gaat de botanisch brouwer nog een stap verder en lanceert een roterend assortiment fruitbieren. Gebrouwen met gered fruit en botanische ingrediënten die aan een witbier basis worden toegevoegd. Dit resulteert niet alleen in nieuwe smaakcombinaties zonder onnodige toevoegingen, maar vermindert ook voedselverspilling.

“We groeien allemaal op met de luxe om het hele jaar door van fruit en groenten te kunnen genieten. Maar met dit gemak komt overdaad: de helft van al het geproduceerde fruit wordt volgens de VN verspild. Als botanisch brouwer dragen we graag bij aan de opbouw van een beter voedselsysteem en kiezen dus bewust voor het gebruiken van overtollige ingrediënten. Zo kan je letterlijk proeven hoeveel smaak er zit in verse, natuurlijke ingrediënten die anders verloren zouden gaan”, vertelt Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

Doet goed en smaakt goed

Deze eerste editie brengt de smaak van de lente: Leftover Lemon & Elderflower is gebrouwen met vlierbloesem en overtollige citroenen die worden afgewezen door supermarkten. Het bier heeft de smaak van fruit, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige fruitaroma’s. Naast het tegengaan van verspilling gaat dit bier ook de strijd aan tegen klimaatverandering, want Lowlander doneert als lid van 1% For The Planet 1% van de omzet aan Trees for All waarmee ze duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten ondersteunen voor een gezonder klimaat. 

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om de bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. Ook is Lowlander zich ervan bewust dat ze de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Als trots lid van 1% For the Planet doneert Lowlander 1% van de omzet en steunt daarmee een mooie reeks goede doelen die zich inzetten voor de natuur. Zo wordt er actief bijgedragen aan het tegengaan van klimaatverandering, het behouden van biodiversiteit en het beschermen van dieren in het wild.

Botansich gebrouwen assortiment

Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment bestaat uit de White, I.P.A., de klimaatpositieve Cool Earth Lager, een zomerse Tropical Ale, Citrus Blonde, Leftover Lemon & Elderflower, Pumpkin Weizen en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment bestaat uit de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, Non-Alc I.P.A., Non-Alc Citrus Blonde, Non-Alc Cool Earth Lager, Non-Alc Tropical Ale en Non-Alc Winter I.P.A. Daarnaast heeft Lowlander in 2022 ‘s werelds eerste natuur positieve gin lanceert. Drie botanische soda’s in de smaken Ginger & Yuzu, Blood Orange & Bergamot en Rhubarb & Lavender maken het assortiment compleet.