Adobe introduceert conversational AI in PDF

Adobe introduceert conversational AI in PDF

21-02-2024 (11:34) - Tech

Adobe introduceert AI Assistant in beta, een nieuwe door kunstmatige intelligentie aangestuurde tool in Reader en Acrobat. AI Assistant is volledig geïntegreerd in Reader en Acrobat workflows en simuleert menselijke conversatie door middel van conversational AI.

De tool genereert samenvattingen en verzamelt informatie uit grote documenten om te delen in e-mails, rapporten en presentaties. AI Assistant biedt nieuwe mogelijkheden om informatie op te halen uit de ongeveer drie biljoen PDF's die er wereldwijd zijn.

PDF's

AI Assistant gebruikt dezelfde AI- en machine learning (ML)-modellen als Acrobat Liquid Mode, de technologie voor verbeterde leeservaringen voor PDF's op mobiele apparaten. Deze eigen modellen bieden uitgebreid inzicht in de structuur en inhoud van PDF's, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van AI Assistant verbetert.

Abhigyan Modi, Senior Vice President bij Adobe: "Generatieve AI biedt de oplossing voor slimmere documentervaringen door de informatie in PDF's om te zetten in waardevolle inzichten en professioneel uitziende content. PDF is de standaard voor documenten en de mogelijkheden die we vandaag introduceren zijn nog maar het begin van de waarde die AI Assistant zal leveren met de applicaties en services van Reader en Acrobat."