AI all over the place bij techbeurs CES

AI all over the place bij techbeurs CES

10-01-2024 (12:46) - Tech

Als vanouds zijn er weer volop gadgets te zien op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dit jaar zijn er opvallend veel producten waar kunstmatige intelligentie in verwerkt is.

Samsung stopt bijvoorbeeld steeds vaker AI in huishoudelijke apparatuur, zoals een slimme koelkast. Die heeft aan de binnenkant een camera en gebruikt kunstmatige intelligentie om verschillende producten te kunnen herkennen. Vervolgens kan het recepten voorschotelen op basis van wat er in ligt.

Ook de robotstofzuiger krijgt meer kunstmatige intelligentie. De Bespoke Jet Bot Combo kan zowel stofzuigen als dweilen. De camera aan boord kan bovendien meer objecten, vlekken en ondergronden herkennen. Op basis van alle informatie past de robotstofzuiger zijn schoonmaakprogramma aan.

Volkswagen

Met de groeiende populariteit van ChatGPT is het niet vreemd dat de chatbot ook terug is te vinden op CES; dit keer vooral omdat Volkswagen bekendmaakt dat ChatGPT vanaf het tweede kwartaal van dit jaar in de auto’s van het merk terug te vinden is. Dankzij ChatGPT moet het makkelijker worden om te praten met de 'slimme assistent' in veel nieuwe modellen van Volkswagen.

70 Nederlandse start-ups en scale-ups

Zoals ieder jaar zijn ook Nederlandse bedrijven weer van de partij op CES. Dit jaar bestaat de delegatie uit zeventig start-ups en scale-ups die in Las Vegas op zoek gaan naar investeerders en andere interessante zakenrelaties. én van die bedrijven is Whispp. Dat bedrijf won, samen met anderen, een CES Innovation Award.  


RTL