Amac lanceert webshop voor zakelijke markt

Amac lanceert webshop voor zakelijke markt

20-06-2024 (10:15) - Tech

Apple-specialist Amac vergroot zijn focus op de zakelijke markt.

Het bedrijf heeft een nieuwe zakelijke webshop gelanceerd, waar ondernemers, bedrijven en onderwijsinstellingen Apple-producten en accessoires kunnen bestellen. 

Steeds meer Apple

“De vraag naar Macs, iPhones en iPads vanuit de zakelijke markt neemt al jaren toe”, zegt Amac-CEO Ed Bindels. “Dat heeft onder meer te maken met de verbeterde processoren van Apple, waardoor vooral de Mac een stuk sneller is geworden en een langere accuduur heeft. iPhones zijn al erg populair bij bedrijven en omdat het met de functie ‘Handoff’ makkelijker is geworden taken tussen Apple-apparaten uit te wisselen stappen meer mensen over naar Apple. Daarnaast zijn millennials vaak opgegroeid met technologie van Apple en kiezen ze via Choose Your Own Device regelmatig ook voor Apple op het werk.”

Hoge restwaarde 

Volgens Bindels realiseren steeds meer ondernemers zich dat Apple-producten op de lange termijn goedkoper en duurzamer zijn dan andere aanbieders. “Er is minder IT-ondersteuning nodig en de restwaarde van Apple-apparaten is hoog in vergelijking met concurrerende merken. Het voordeel kan na een paar jaar al oplopen tot honderden euro’s. Het probleemloos kunnen gebruiken van Microsoft Office365 en veilig werken met applicaties in de cloud nemen de laatste twijfels weg.”

De nieuwe webshop heeft dezelfde 'look and feel' als die voor consumenten, maar met functionaliteiten zoals het aanmaken van een eigen omgeving waar offertes, bestellingen en facturen te vinden zijn en het kunnen toewijzen van toegangs- en machtigingsniveaus aan gebruikers. Voor ZZP’ers, startups en grotere bedrijven zijn er diverse leasemogelijkheden.