Aquemini en Staan bundelen krachten voor groeispurt in publieke sector

Aquemini en Staan bundelen krachten voor groeispurt in publieke sector

17-05-2024 (11:52) - Tech

Aquemini, een specialist in het bemiddelen van IT-professionals voor de publieke sector, maakt een belangrijke groeistap. Met behulp va overnameadviseur Marktlink heeft Staan, een bedrijf dat Finance & Control-professionals werft en opleidt, een aandeel in Aquemini verworven. Na de overname ontstaat er een organisatie van 200 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan 50 miljoen euro. 

Het aandeel van Staan in Aquemini is volgens Lars de Ruiter van Marktlink niet alleen een strategische keuze: “Aquemini’s expertise in tijdelijke IT-professionals binnen het publieke domein vult de sterke punten van Staan in tijdelijke professionals & recruitment binnen finance, IT, data en BI goed aan. Dankzij de samenwerking kunnen beide bedrijven een breder aanbod aan diensten aanbieden, processen verder professionaliseren en sterk groeien in de publieke markt.”

Aquemini-oprichter Harm van der Ploeg, een ondernemer in de ICT noemt de begeleiding van Marktlink in het hele traject ‘zeer instrumentaal’: “Van idee tot uitvoering heeft maanden geduurd. Het was absoluut niet makkelijk, maar dankzij Marktlink hadden we belangrijke kennis en begeleiding aan onze zijde. Het aandeel van Staan biedt een stevige basis om samen meer te bereiken.”

Naast de aanwinst in domeinkennis en complementaire dienstverlening worden beide bedrijven strijdbaarder. Door de schaalvergroting en het gebruikmaken van elkaars stafafdelingen kunnen bedrijfsprocessen zoals marketing, administratie en technologiegebruik verbeterd worden. “De samenwerking maakt het mogelijk om op meerdere gebieden te vernieuwen en klanten nog beter te helpen”, benadrukt hij.

Toekomstige ambities

Harm van der Ploeg ziet de fusie als een belangrijke mijlpaal. “Het gehele traject was leerzaam. In totaal hebben we met meer dan tien partijen om de tafel gezeten. Hier steek je als ondernemer ontzettend veel van op. Al tijdens de eerste gesprekken met Staan bleek er een duidelijke klik; onze organisaties kennen dezelfde normen en waarden en bedrijfscultuur. Met Staan aan onze zijde zijn we goed gepositioneerd om onze groeidoelstellingen te realiseren."

Van der Ploeg is dan ook enthousiast over de samenwerking: “Er zijn veel kansen in de markt en met deze stap maken we een sprong in de tijd. Ons doel is om een leidende rol te spelen in de IT-sector, met een specifieke focus op organisaties met een maatschappelijke impact.”

Danny 't Hoen, managing director van Staan, deelt het enthousiasme: “Met deze strategische stap zetten we een belangrijke stap richting een marktleidende positie in de bemiddeling van hooggekwalificeerde professionals in zowel IT als Finance.