AxiCom en Qant ontwikkelen eerste CES-rapport op basis van AI

AxiCom en Qant ontwikkelen eerste CES-rapport op basis van AI

09-01-2023 (17:58) - Tech

AxiCom, het enige in technologie gespecialiseerde communicatiebureau van WPP, sponsort de creatie van het allereerste CES 2023 Report. Dit rapport is geschreven door journalisten met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Zo worden ChatGPT en DaVinci3 (GPT 3.5) gebruikt voor teksten en Stable Diffusion, Dall-E en Midjourney voor illustraties.

Als eerste project in zijn soort wil het Qant CES Report 2023 onderzoeken hoe kunstmatige intelligentie in de toekomst journalistieke content kan ondersteunen. Dit gebeurt door deze AI-tools bloot te stellen aan een ongekende stresstest op grote schaal.

Qant publiceert dagelijks al een nieuwsbrief met daarin korte, feitelijke artikelen die binnen de bekende mogelijkheden van Large Language Models (LLM's) vallen. Door een verslag van meer dan tweehonderd pagina's te produceren, duwen de journalisten van Qant de technologie tot het uiterste.

De lancering van ChatGPT in november leidde tot brede aandacht voor de kracht van generatieve AI. ChatGPT is ontwikkeld door OpenAI en is ontworpen voor natuurlijke taalverwerking zoals het schrijven en vertalen van teksten. Met name het feit dat de tool op natuurlijke wijze reageert op vragen wekte de interesse van creatievelingen over de hele wereld. Dergelijke modellen worden algemeen beschouwd als de volgende generatie tools voor het zoeken en produceren van content. Inmiddels kunnen zij niet alleen tekst creëren, maar ook beelden, inclusief 3D, geluid en video.