Conclusion breidt uit naar Duitsland met diva-e

Conclusion breidt uit naar Duitsland met diva-e

04-06-2024 (15:22) - Tech

IT-dienstverlener Conclusion breidt uit naar Duitsland door de krachten te bundelen met diva-e, een Duitse Digital Experience dienstverlener.

Conclusion wil diva-e actief ondersteunen in de volgende fase van groei en strategische versterking.

diva-e op de Duitse markt

Bij diva-e zijn ruim 800 medewerkers actief. In 2023 hadden zij een omzet van bijna 100 miljoen euro. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio van CX-technologieën op het vlak van CMS en e-commerce, zoals Adobe, Salesforce, SAP, Spryker, Scayle en Pimcore. Het klantenbestand omvat veel blue chip-bedrijven zoals ALDI SÜD, Allianz, Bentley, E.ON, ZF Friedrichshafen en FC Bayern München.

Uitbreiding naar Duitsland

Conclusion wil een strategische Europese partner zijn voor ondernemingen die buiten de landsgrenzen opereren. Het opzetten van een even sterk ecosysteem in Duitsland als in Nederland, vormt een belangrijke volgende stap om dat doel te bereiken.

Engbert Verkoren, CEO van Conclusion Group, zegt: "In de Nederlandse markt ondersteunen we klanten over de volle breedte van business transformatie en IT services dienstverlening met ons sterke en gebalanceerd samengestelde portfolio en dankzij een forse capaciteitsuitbreiding door middel van nearshoring vanuit Portugal, Spanje en Zuid-Afrika. Om klanten in al onze Europese kernmarkten vergelijkbare ondersteuning en impact te garanderen, leggen we vandaag het fundament voor een sterk Conclusion ecosysteem in Duitsland met full-stack dienstverlening, te beginnen met de end-to-end Digital Experience-diensten van diva-e.”

"Aansluiten bij het ecosysteem van Conclusion markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in ons groeiverhaal,” zegt diva-e CEO Tilman Au. "Het betekent dat we optimaal zijn gepositioneerd voor het realiseren van onze langetermijndoelen om ons serviceportfolio aanzienlijk uit te breiden en de internationale omzet te verhogen, vooral in Centraal-Europa.” 

De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden afgerond.  

Foto van links naar rechts: Engbert Verkoren (CEO Conclusion Group), Tilman Au (CEO diva-e), Sirko Schneppe (CCO diva-e), Ton Renes (oprichter Conclusion Experience).