De iPhone 16; wat kunnen we verwachten?

De iPhone 16; wat kunnen we verwachten?

12-09-2024 (09:00) - Tech

Dreig jij aan het einde van de zomer in een herfstblues te komen? Dat is nergens voor nodig want er staat nog genoeg leuks te gebeuren. Zo is het najaar altijd gevuld van lanceringen van goede series en films, maar is het ook de periode dat er inmiddels traditiegetrouw nieuwe producten worden gelanceerd. Eén daarvan is de nieuwe lijn producten van Apple in september. In 2024 is de iPhone 16 alweer aan de beurt. En ook dit keer is dit een knap staaltje werk van deze topleverancier van de beste smartphones. Wat je kan verwachten van de nieuwe iPhone 16, en of je moet overwegen om de iPhone 16 Pro Max zakelijk te kopen bij Odido? Dat lees je in dit blog.

De innovaties van de iPhone 16

Op het moment van schrijven moeten we het nog doen met geruchten, maar deze blijken de afgelopen jaren vaak te kloppen. En wanneer we even kijken naar de stand van zaken, dan merken we dat de geruchtenmolen volop draait en de afgelopen jaren is wel gebleken dat ze er niet vaak heel ver naast zitten. Om te beginnen bestaat ook de lijn van de iPhone 16 weer uit vier modellen; de normale iPhone 16, de Plus, de Pro en de Pro Max. De normale en Plus blijven van dezelfde omvang, de Pro en Pro Max worden iets groter namelijk 6,3 en 6,9 inch. Een kleine vergroting. Maar de grootste innovaties zullen vooral voor de gebruiken zitten in de introductie van de 48-megapixel ultragroothoeklens, de vijfmaal zoomlens op de Pro modellen, een capture-knop, sterkere accuduur, andere (lees: betere) chips en meer Apple AI mogelijkheden. Ook de kleuren waarin de iPhone 16 verschijnt zijn in het oog springend, net als de ietwat gestroomlijndere lijnen.

De niet onbelangrijke details

Naast de innovaties in de chip en de camera’s komen er ook nieuwe schermen met een nieuwe techniek, de zogenaamde micro lens array. Een innovatief systeem waarmee de helderheid toeneemt doordat de kleine lensjes in het glas gefocust worden op de gebruiker door het licht van de display. Dit zou ook gunstig zijn voor het stroomverbruik waardoor de batterij nog langer meegaat dan we gewend zijn. Ook de betere ultragroothoeklens is een innovatie, vooral op de Pro (Max) gaat dit verschil maken. Daar wordt dit namelijk een camera van een 48-megapixel resolutie, iets wat voorheen nog een 12-megapixel camera was. Een groot verschil dus! En zoals al kort aangehaald, komt er bij de iPhone 16 Pro nog een knop bij: de capture-knop. Wat deze knop exact doet is nog onbekend, al suggereert de naam dat het een specifieke cameraknop wordt om snel over te kunnen gaan tot de fotografie modus. Daarnaast zien we de implementatie van AI volop terug, dit maakt het aanpassen van foto’s nog eenvoudiger en de bediening van bijvoorbeeld Siri efficiënter.

Om af te sluiten zoomen we nog even in op de prijs; zoals we van Apple gewend zijn is het niet heel goedkoop, maar je krijgt er wel het beste van het beste voor terug. Van €969,- voor de standaard optie tot €1479,- voor de Pro Max, is er wel iets te kiezen en voor alle budgetten is er een optie. Dus we kunnen wel concluderen dat met recht de verwachtingen van de iPhone 16 zeer hoog gespannen zijn. Alle reden dus om de iPhone 16 zakelijk te kopen!