Ecolands opent eerste virtuele wereld in Nederland

15-07-2022 (10:04) - Tech

Ecolands opent haar virtuele wereld in Nederland. Nederland is het eerste land dat bij dit greentechbedrijf in de verkoop gaat.
 
Ecolands is een virtuele wereld waarin het voor iedereen eenvoudig is om deel te nemen aan de groeiende klimaatrevolutie. Ecolands omvat een kaart van de echte wereld die is opgedeeld in aan te kopen domeinen van virtueel vastgoed en grondbezit. Vanaf nu staat Nederland als eerste land te koop in Ecolands. Gebruikers van Ecolands profiteren in een later stadium als bedrijven, individuen en organisaties actie ondernemen tegen klimaatverandering en hun CO2-voetafdruk compenseren via Ecolands.

Ecolands opent haar digitale deuren voor de eerste gebruikers. Gebruikers kunnen in de voorverkoop voor één euro eigenaar worden van een stukje Nederland in de virtuele wereld van Ecolands. In deze wereld beslaat één domein 256m2. Dit houdt in dat gebruikers hun huis, straat of bijvoorbeeld het stadion van hun favoriete voetbalclub kunnen kopen voor de prijs van een kop koffie.
 
“Het is een feit dat er meer CO2 uitgestoten wordt dan dat er gecompenseerd wordt. Dit leidt uiteindelijk tot klimaatopwarming met alle gevolgen van dien. Ik geloof dat Ecolands één van de sleutels kan zijn voor een groenere wereld. Virtueel vastgoed toegankelijk voor iedereen is de eerste stap”, zegt CEO Paul de Schipper.
 

digitaal eigendomsbewijs

Gebruikers ontvangen na aankoop een digitaal eigendomsbewijs (NFT) van de door hen aangekochte domeinen binnen de virtuele wereld van Ecolands. De virtuele wereld van Ecolands is voorzien van een algoritme dat marktwerking mogelijk maakt.