Intergamma schakelt USoft in om legacy-systeem te vervangen

Intergamma schakelt USoft in om legacy-systeem te vervangen

01-09-2022 (15:08) - Tech

Intergamma schakelt low-code softwareleverancier USoft in om hun huidige AS/400 legacy-systeem te vervangen door nieuwe low-code applicaties. De bouwmarkt-organisatie loopt door verouderde applicaties tegen verschillende uitdagingen aan en gaat samen met USoft aan de slag om een stabiele, toekomstbestendige oplossing te creëren.
 
De bouwmarkt-organisatie loopt er op dit moment tegenaan dat haar huidige AS/400-applicaties door steeds schaarsere kennis van deze verouderde software moeilijker te onderhouden is. Ook zijn er AS/400-applicaties die niet in het nieuwe ERP-systeem passen. Doordat USoft aan de slag gaat met het moderniseren van legacy-applicaties, beschikt Intergamma straks over een flexibel, toekomstbestendig en schaalbaar applicatielandschap.
 

Stappenplan

Met een Proof of Concept liet USoft zien dat het mogelijk is om binnen twee weken een deel van het legacy-systeem over te zetten. De techniek die USoft inzet - de Simplifier - is specifiek gericht op de ontrafeling van bestaande code en helpt organisaties om heel veel details uit legacy-systemen terug te halen. De opgehaalde kennis is vervolgens makkelijk via low-code in een nieuwe oplossing te zetten. Een groot voordeel van deze manier van werken is dat veel verloren kennis wordt teruggehaald en bewaard blijft. Daarnaast zijn de applicaties makkelijk te integreren met diverse andere systemen, wat flexibiliteit biedt en aanvullend is op wat Intergamma nu al aan software gebruikt. De eerste stappen in het traject zijn gezet; de verwachting is dat voor het eind van het jaar alle legacy-applicaties zijn overgezet. De samenwerking is in eerste instantie gericht op het vervangen van applicaties in AS/400 die niet binnen het nieuwe ERP-systeem van Intergamma passen.
 

Technologie sneller realiseren

Jurre Mulder, CDO bij Intergamma: “Wij onderzoeken continu hoe we voorop kunnen blijven lopen met digitale oplossingen. Voor onze klanten, operatie en medewerkers. Niet alleen in het eindproduct, maar ook in de manier waarop. Low-code ontwikkelingen zijn hierbij belangrijk. Door low-code kunnen we technologie sneller realiseren met minder specialisme uit de markt. Met USoft maken we een belangrijke beweging naar de inzet van low-code als invulling van een flexibele en beheersbare oplossing voor maatwerk backend-systemen binnen Intergamma. USoft zal als onderdeel van onze meerjarige ERP Dynamics-roadmap een deel van ons AS/400 landschap vervangen.”