Jaarbeurs wint internationale award voor indoor navigatie-app

Jaarbeurs wint internationale award voor indoor navigatie-app

09-09-2022 (16:26) - Tech

De Koninklijke Jaarbeurs Utrecht heeft de internationale Digital Innovation Award 2022 gewonnen voor de lancering van de Jaarbeurs Live app. Aletta Kok, Chief Marketing & Digital Officer Jaarbeurs: “Met 11 beurshallen is het voor bezoekers vaak eindeloos zoeken waar ze naartoe moeten. Dit is vanaf nu verleden tijd.'
 
'Met onze nieuwe app bieden we bezoekers een digitale plattegrond en navigeren we ze nauwkeurig door onze beurshallen. Zo halen ze veel meer uit hun bezoek aan onze beurzen en events. Ook bundelen we via de app informatie over ticketing, parkeren en crowd control.”
 
Naast de Live App heeft Jaarbeurs afgelopen jaar onder andere een innovatieve opnamestudio geopend voor de opname van webinars, talkshows en podcasts. Daarnaast biedt Jaarbeurs community- en netwerkplatforms aan waarbij het voor zowel bezoekers als exposanten mogelijk is om 365 dagen per jaar met elkaar te communiceren.
 
Jaarbeurs ontvangt de prijs uit handen van de wereldwijde associatie van evenementenlocaties en -organisatoren, UFI. De jury van de UFI Digital Innovation Award selecteerde Jaarbeurs voor de ontwikkeling van de gehele digitale oplossing. Voor UFI lag dit jaar de focus op digitale innovatie die de terugkeer van live events ondersteunt. De andere finalisten waren Messe München (Duitsland) die een gestandaardiseerde API presenteerde en Expoplatform (Verenigd Koninkrijk) met een 365 community platform.