Mobiele netwerk KPN uitgeroepen tot beste ter wereld

Mobiele netwerk KPN uitgeroepen tot beste ter wereld

27-02-2023 (13:14) - Tech

KPN is zowel met zijn vaste als mobiele netwerk uitgeroepen tot winnaar van de netwerktest door het Duitse Connect Magazine, uitgevoerd door benchmarkorganisatie Umlaut, in vergelijking met de andere Nederlandse providers. Het mobiele netwerk van KPN is uitgeroepen tot het best geteste netwerk ter wereld.

In het onderzoek wordt niet alleen de gemiddelde down- en uploadsnelheid gemeten, ook de reactietijd (latency) en stabiliteit van de verschillende vaste netwerken wordt meegenomen. Internetten via het netwerk van KPN kwam als beste uit de bus, met een score van 944 uit in totaal 1000 punten. Op plek twee en drie volgen Ziggo en T-Mobile. De scores zijn gebaseerd op gegevens van smartphones en tablets van gebruikers van de verschillende providers.

Beste mobiele netwerk van de wereld

Op veel plekken in Nederland is de kwaliteit van het mobiele netwerk gemeten, zoals alle grote en middelgrote steden, provinciale wegen en meer afgelegen gebieden. Met de hoogste score ooit behaald, 980 uit 1000 punten is KPN niet alleen de beste van Nederland, maar ook wereldwijd. Op de tweede plaats komt T-Mobile en Vodafone eindigt als derde.