Netpresenter zet AI in bij compliance training met ‘Smart Campaigns’

29-04-2024 (15:20) - Tech

Netpresenter lanceert ‘Smart Campaigns’. Dit is een innovatieve benadering die organisaties helpt bij de integratie van werknemerstraining en compliance op een effectieve en strategische manier. Zo blijven werknemers geïnformeerd en betrokken zonder ze tijdens hun werk te storen.

De concentratiebereik van mensen neemt af. Daarom is het cruciaal dat organisaties proactieve strategieën toepassen om te garanderen dat interne communicatie relevant blijft en werknemers essentiële informatie onthouden. Smart Campaigns biedt een innovatieve trainingsmethode waarbij AI wordt gebruikt om interactieve en herhalende leertrajecten te ontwikkelen die passen bij de behoeften van elke organisatie. Dit maakt het mogelijk dat informatie tijdens de werknemerstraining op een efficiënte en toegankelijke manier verspreid wordt.

Het platform automatiseert het verspreiden van relevante informatie, waardoor deze direct op de schermen van werknemers verschijnt. Het management van het bedrijf hoeft alleen de campagnedoelstellingen van een training vast te stellen en AI doet de rest. Het neemt de training van de hele organisatie op zich en toetst ook de kennis en begrip van de werknemers. Leidinggevenden kunnen via een dashboard in real-time het kennisniveau binnen het bedrijf volgen. Daarnaast wordt AI gebruikt voor het analyseren van verzamelde data zodat de training automatisch aangepast kan worden naar de behoeften van de organisatie.

“In tegenstelling tot traditionele leermethoden transformeert onze aanpak werknemerstraining in een interactieve, continue leerervaring. Terwijl werknemers bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, of ze nu achter hun pc zitten of langs narrowcasting schermen lopen, nemen ze moeiteloos belangrijke informatie op zonder hun werk te onderbreken. Deze opzet breekt met conventionele trainingsmethoden en biedt een hands-off maar effectieve leeromgeving”, aldus Frank Hoen, oprichter en CEO Netpresenter.