Revoluut lanceert AI-scamdetectiefunctie

Revoluut lanceert AI-scamdetectiefunctie

14-02-2024 (16:46) - Tech

Revolut heeft vandaag de lancering aangekondigd van een geavanceerde scamdetectiefunctie om klanten te helpen beschermen tegen kaartfraude. Klanten van Revolut kunnen nu profiteren van een extra beveiligingslaag.

Het is bovenop de technologie die al wordt gebruikt voor het detecteren van APP-fraude (Authorised Push Payment, waarbij criminelen de gebruiker misleiden om geld over te maken naar een andere rekening), waarbij gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde AI-functie die in staat is om riskante transacties te identificeren, criminelen te slim af te zijn en de financiën van klanten te beschermen.

Geavanceerde machine

Revolut's nieuwe AI-scam functie maakt gebruik van geavanceerde machine learning om te detecteren of een klant wordt opgelicht, en dus de 'betovering' van de oplichter te verbreken voordat ze hun geld naar de crimineel sturen. De nieuwe functie is intern ontwikkeld door het financiële criminaliteitsteam van Revolut en kan bepalen of het zeer waarschijnlijk is dat de klant een kaartbetaling doet in het kader van oplichting, en zo ja, de betaling weigeren.

scam-interventiefase

De klant wordt dan beschermd tegen het uitvoeren van andere soortgelijke betalingen en wordt in-app doorgestuurd naar een scam-interventiefase. Tijdens deze fase moet de klant wat extra informatie geven over de transactie die hij probeerde uit te voeren, met als doel om te controleren of de klant door iemand wordt geleid en in de 'ban' is van de scammers.