Roblox onttroont Fortnite in Metaverse Games Benchmark

13-07-2022 (13:18) - Tech

Roblox heeft Fortnite van de troon gestoten in de laatste editie van Omdia's Metaverse Games Benchmark, dat games beoordeelt die een metaverse ervaring willen bieden.
 
Onder de vijf belangrijkste criteria van de beoordeling - Schaal, Monetization, Entertainment, Interactie, en Technologie - won Roblox in zowel monetization als interactie, terwijl het ook tweede werd voor schaal. Meta's VR titel Horizon Worlds, een nieuwe toevoeging in de Benchmark, won in de technologie categorie en eindigde op de vijfde plaats.
 
Er is ruim verschil tussen Roblox en de andere beoordeelde titels als het gaat om de mogelijkheden om geld te verdienen, met zowel gebruikers als merken die op het platform kunnen verkopen, en veel high-profile merkactivaties sinds de laatste beoordeling. Nikeland en Gucci Town zijn daarvan twee voorbeelden. Er is ook fors geïnvesteerd in de productie van live ervaringen van onder andere David Guetta en Charli XCX.
 
Fortnite, dat op de tweede plaats staat, is de enige titel die in alle vijf categorieën in de top-drie staat, is uitgegroeid tot de locatie bij uitstek voor partnerships en cross-media tie-ins voor nieuwe productlanceringen. 
 
Minecraft, op de derde plaats, heeft meer stappen gezet in het soort partnerschappen waar Fortnite in gespecialiseerd is, terwijl Zepeto, op de vierde plaats, op zijn eigen sterke punten heeft ingespeeld, met evenementen die gericht zijn op zijn gezonde Aziatische gebruikersbasis. Horizon Worlds was op het moment van schrijven alleen beschikbaar op de headsets van het bedrijf in drie markten, maar heeft plannen voor mobiele en webversies. De eerste games binnen de titel zijn goed ontvangen en het bedrijf test manieren voor makers om te verkopen, maar het heeft al samengewerkt met merken als Fender en Mercedes, terwijl zijn AI-prototype van spraakgestuurde creatie van activa intrigerend is.
 
Core heeft terrein gewonnen, met de aankondiging van de toekomstige beschikbaarheid voor iOS, en het uitwerken van zijn entertainmentaanbod met initiatieven zoals een virtuele muziek ruimte gecureerd door DJ Deadmau5. Dreams mag dan wel niet de ambitie hebben om een enorme metaverse speler te zijn die voor iedereen toegankelijk is, maar het blijft de eerste plaats innemen in de categorie entertainment, waarbij de kwaliteit en het scala aan ervaringen die door de toegewijde gemeenschap worden gecreëerd, het bestuderen waard zijn door iedereen die de ambitie heeft om zijn eigen metaverse gameaanbod te creëren of te perfectioneren.
 

Metaverse Games Benchmark 2022 eindklassement