Softwarebedrijf Klippa wint Ondernemingsprijs

Softwarebedrijf Klippa wint Ondernemingsprijs

02-12-2022 (12:23) - Tech

De Groninger Ondernemingsprijs 2022 is gewonnen door softwarebedrijf Klippa. CEO Yeelen Knegtering kreeg de prijs uit handen van Commissaris van de Koning René Paas tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza.

Knegtering is blij met de Ondernemingsprijs. Hij ziet de prijs als een erkenning voor de medewerkers en voor de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt, van beginnende startup naar internationale organisatie met kantoren in 3 verschillende landen en meer dan 70 werknemers.

“Onze medewerkers maken het bedrijf. Deze prijs is een enorme waardering voor de energie en inzet die zij elke dag weer tonen. Daarnaast hoop ik dat steeds meer mensen de weg naar ons weten te vinden. We hebben namelijk nog een aantal posities te vullen om onze groei volgend jaar door te kunnen zetten!”

Internationale groei

Met de keuze voor Klippa is de Ondernemingsprijs naar een jong ICT-bedrijf gegaan. “De jury bewondert Klippa voor de succesvolle toepassing van Artificial Intelligence, het zeer gemotiveerde en divers samengestelde, internationale team en de indrukwekkende groeicijfers”, zegt juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol de keuze. “We zijn er trots op dat Groningen een gunstig vestigingsklimaat biedt voor ICT-ondernemingen, die vaak klein beginnen en soms doorgroeien naar nationaal en internationaal topniveau.”