Storyblok raporteert  The State of CMS 2024

Storyblok raporteert The State of CMS 2024

06-03-2024 (14:15) - Tech

Het bedrijf Storyblok heeft vandaag het rapport ‘The State of CMS 2024’ uitgebracht. Dit rapport laat zien hoe bedrijven content beheren en de toekomst van CMS. Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 1.700 CMS gebruikers in Nederland, Duitsland, Zweden, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens het rapport gebruiken 79% van de respondenten AI-ondersteunde contenttools, maar grotendeels moet men zich houden aan bedrijfsregels over AI-tools. Ook belemmert monolithische CMS'en bedrijven in het leveren van de contentervaringen die klanten verwachten. Zo meldt 99% van degenen die zijn overgestapt op een headless CMS verbeteringen in het beheren van content.

De toekomst

Het rapport werpt een uitgebreide blik en geeft nieuwe inzichten over de CMS-industrie. Veel gebruikers ervaren problemen bij het samenvoegen van nieuwe technologieën en hebben zorgen over beveiliging. Deze beveiligingsproblemen, samen met een gebrek aan functionaliteit, blijken de belangrijkste reden voor gebruikers om over te stappen naar een ander CMS-platform. Volgens Dominik Angerer, CEO en medeoprichter, gaat de opkomst van AI bedrijven dwingen om hun content strategieën anders aan te pakken. "Een grote CMS-migratie is al jaren aan de gang en onze nieuwste gegevens bevestigen dat het alleen maar sneller zal gaan. Het gebruik van een toekomstbestendig CMS is het beste wat bedrijven kunnen doen”, aldus Angerer.