Studenten lanceren app voor swipende kamerzoekers

10-07-2023 (13:09) - Tech

Studenten zijn een nieuw hospiteerplatform rijker: myHospi. Het platform moet het zoeken naar de ideale huisgenoot makkelijker maken.

Door het gebruik van algoritmen en filters kunnen gebruikers een 'match' vinden op basis van criteria zoals levensstijl, studievoorkeuren, interesses en persoonlijkheidskenmerken. De kamerzoeker heeft een profiel op de app. Huizen kunnen ‘swipen’ en filteren, om vervolgens de nieuwe potentiële huisgenoten uit te nodigen voor het hospiteermoment. Doordat zij afgezonderd van elkaar in hetzelfde huizenprofiel kunnen, telt ieders stem mee.

Voor alle studenten

Het platform is bedoeld voor iedere student: wel of geen studentenvereniging, gemengd wonen of niet, in de bachelor fase of juist in je master. Marte Schuurmans van myHospi: “Het belangrijkste doel van myHospi is om de zoektocht naar de ideale match tussen huizen en huisgenoten eenvoudiger en leuker te maken. Door onze tool is het mogelijk om eindelijk frustratie-vrij te hospiteren. Het samenwonen met studenten die goed bij je passen, is de sleutel tot een onvergetelijke studententijd. Daar dragen we maar al te graag aan bij!”