Techonomy sluit zich aan bij The Relevance Group voor internationale samenwerking

Techonomy sluit zich aan bij The Relevance Group voor internationale samenwerking

25-09-2024 (12:38) - Tech

Digitale en data dienstverlener Techonomy uit Eindhoven wordt onderdeel van The Relevance Group (TRG). TRG is een verzameling van gelijksoortige bedrijven in Europa die naast hun eigen strategie per land, ook samenwerkt op internationale schaal.

Techonomy startte acht jaar geleden als startup in de digitale & data dienstverlening gericht op bedrijven en maatschappelijke organisaties in Nederland en België. Daarbij lag de focus op kennis en technologieën waardoor organisaties meer inzicht kregen in hun markten en klanten om van daaruit met nieuwe digitale oplossingen groei te realiseren.

Na de oprichting groeide Techonomy de eerste jaren snel, door als een van de eerste bedrijven in Nederland data inzichten te koppelen aan de snel opkomende markt van marketingsoftware. Na deze eerste periode bracht Covid in 2020 en 2021 bij veel organisaties de behoefte naar voren om bewuster op de digitale relatie met klanten in te spelen. Deze marktvraag bleek duurzaam te zijn. De laatste jaren wist Techonomy een jaarlijkse groei van 30% te realiseren.

Internationale mogelijkheden

De stap naar TRG geeft Techonomy mogelijkheden haar kennis nog vaker internationaal in te zetten en de synergie met de andere bedrijven binnen TRG te benutten. Een van de collega-bedrijven is Markteffect, één van de leidende marktonderzoeksbureaus in Nederland. Andere bedrijven van TRG zijn gevestigd in Duitsland en Zwitserland.

The Relevance Group, onder leiding van groep CEO Andreas Hannemann, is van plan zijn portfolio in de komende maanden verder strategisch uit te breiden om zijn visie te realiseren om een toonaangevende geïntegreerde marketingdienstverlener in Europa te worden. De uitbreiding wordt ondersteund door de Zwitserse investeerdersgroep Ufenau Capital Partners.

De filosofie van de The Relevance Group is om de aangesloten bedrijven hun eigen marktpositie, management en naam te laten behouden. Daarbij zijn de aangesloten bedrijven ook weer voor een deel mede-eigenaar van de groep. Er zullen bij Techonomy geen wijzigingen plaats vinden in de samenstelling van directie en management. Naast François vervult Tom van den Boom al enkele jaren de COO rol. De Australische activiteiten van Techonomy blijven zelfstandig en worden geen onderdeel van de nieuwe structuur.