Tesorion kiest voor samenwerking met Cybereason

Tesorion kiest voor samenwerking met Cybereason

08-09-2022 (09:57) - Tech

Door te kiezen voor een strategisch partnerschap met Cybereason, zet cybersecuritydienstverlener Tesorion een volgende stap in de realisatie van haar groeistrategie. Het platform van Cybereason biedt Tesorion inzicht in wat er gebeurt bij klanten, wanneer er zich een mogelijk cyberincident voordoet en wat eraan gedaan kan worden. Hierdoor kunnen specialisten sneller en doeltreffender ingrijpen.

Het aantal cybersecurity-incidenten neemt toe en de tijd waarin een aanval wordt uitgevoerd, wordt korter. Daardoor wordt de tijd waarin een aanval wordt opgemerkt en de tijd die nodig is om op een aanval te reageren, steeds belangrijker. Tesorion wil Nederland cyberveilig maken en houden, en werkt daarvoor samen met partners. Nu is dus ook Cybereason aangesloten. 


Het platform van Cybereason

Het platform van Cybereason gebruikt Artificial Intelligence (AI). Hierdoor kunnen er beduidend meer waarschuwingen geduid, gefilterd en met elkaar gecorreleerd worden in een veel kortere tijd. Zo zijn SOC-specialisten in staat om snel en doelgericht in te grijpen en cybercriminelen in een vroeg stadium buitenspel te zetten.


Een grote bijdrage

Stein Tiebosch, Channel Sales Director North EMEA bij Cybereason: “Tesorion en Cybereason delen de filosofie dat de vraag niet meer is ‘of’, maar ‘wanneer’ een organisatie geraakt wordt door een cyberaanval. Ons platform kan daar in de detectie en opvolging dankzij AI een grote bijdrage aan leveren. Voor de duiding en verdere opvolging is er echter specialistische kennis en een pro-actieve houding nodig. Deze kennis en mentaliteit vinden we bij Tesorion.”


Bewuste keuze

Remco Geerts, Manager Portfolio Strategie bij Tesorion: “We hebben een heel bewuste keuze gemaakt met de toevoeging van Cybereason aan ons portfolio. Cyberaanvallen wil je zo vroeg mogelijk in de aanvalsketen detecteren. Dat is in veel gevallen een endpoint. Het doel van Tesorion is te zorgen dat de business van onze klanten niet verstoord wordt door cybercriminaliteit. Managed Detection & Response is hierin cruciaal, en het platform van Cybereason helpt ons verder invulling te geven aan die doelstelling.”