Thales neemt cybersecurity bedrijf Tesserent over

05-10-2023 (13:45) - Tech

Thales kondigt vandaag de overname van Tesserent aan, een van de grootste cybersecurityspelers van Australië en Nieuw-Zeeland.

De overname volgt na goedkeuring van de bindende overnameovereenkomst door de aandeelhouders van Tesserent en toestemming van de relevante toezichthouders. Thales maakte in juni van dit jaar bekend Tesserent over te willen nemen. Ze boekte een omzet van circa 110 miljoen euro. De organisatie beschikt over circa 500 werknemers die verspreid over negen Australische vestigingen werkzaam zijn. Tesserent levert een complete reeks van oplossingen en diensten op het gebied van cybersecurity aan middelgrote tot grote ondernemingen.

Kernactiviteiten

Jeff Connolly, CEO van Thales Australië & Nieuw-Zeeland: “We zien een forse vraag naar diensten op het gebied van cybersecurity in Australië. Als leverancier van oplossingen voor digitale soevereiniteit is het voor ons dus een logische stap om onze activiteiten op dit gebied op te schalen. Met de samengang van Thales en Tesserent ontstaat een aanbieder van oplossingen voor digitale soevereiniteit die zijn weerga niet kent. Thales is een vertrouwde partner van overheidsinstellingen, terwijl Tesserent organisaties van uitmuntende beveiligingsoplossingen voorziet, met een focus op de militaire sector, vitale infrastructuren en security-sector. Daarmee verkeren we in een ideale positie om de Australische overheid te helpen met het realiseren van zijn ambitie: ervoor zorgen dat Australië in 2030 tot de meest cyberveilige landen ter wereld behoort.”

Pierre-Yves Jolivet, vice president Cyber Defense Solutions bij Thales: “In het kader van de business development-strategie van Thales voor cybersecurity, een van onze kernactiviteiten, versterkt de groep met de overname van Tesserent zijn lokale expertise op het gebied van managed services. We stimuleren daarnaast de uitwisseling van kennis en de ontwikkeling van gemeenschappelijke oplossingen ter ondersteuning van de wereldwijde cyberteams van Thales. We zijn er trots op dat de cyberoplossingen van Thales de digitale soevereiniteit van landen vergroten en we daarmee bijdragen aan een wereld met een sterkere cyberveerkracht.”