The Digital Neighborhood lanceert AI-tak

23-11-2023 (15:00) - Tech

The Digital Neighborhood, een groeiende groep van dertien onafhankelijke technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in Microsoft Cloud- en AI-diensten, introduceert een Artificial Intelligence (AI)-tak.

Aan het hoofd van dit initiatief staat Aki Antman, oprichter en CEO van Sulava, een Fins technologiebedrijf dat onderdeel is van The Digital Neighborhood en bekendstaat om expertise op het gebied van AI, Microsoft 365 Copilot en Microsoft Cloud-oplossingen. Sulava is de afgelopen vier jaar uitgeroepen tot Microsofts Partner of the Year for Modern Work in Finland.

The Digital Neighborhood

The Digital Neighborhood zet hiermee een belangrijke stap om zijn 2.400 klanten te helpen om de nieuwe mogelijkheden die AI biedt te verkennen en onderdeel te laten worden van hun bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft innovatie hoog in het vaandel staan en heeft een strategisch partnership met Microsoft, waardoor het zijn positie als marktleider in Noord-Europese implementaties van Microsoft 365 Copilot verstevigt.

Stap naar AI

Jean-Yves Charlier, CEO van The Digital Neighborhood: "Onze stap naar AI laat zien dat we bij The Digital Neigborhood altijd kijken naar geavanceerde technologieën en oplossingen die onze klanten kunnen helpen. Daarin staat onze samenwerking met Microsoft centraal. Als pioniers in Microsoft Cloud- en AI-technologieën willen we namelijk de manier waarop mensen werken, herdefiniëren. We zijn trots op het feit dat we samenwerken met Microsoft om AI-technologie en -diensten te leveren die het zakelijke landschap transformeren."

Aki Antman, nu aan het roer van de AI-tak van The Digital Neighborhood: "Onze reis naar AI is gebaseerd op innovatie en we focussen ons daarbij op het benutten van de mogelijkheden van Microsoft Cloud en AI. We hebben al meer dan veertig van onze klanten geholpen hun productiviteit, efficiëntie en innovatie te verbeteren met Copilot-oplossingen. Veel daarvan zelfs al vóór de lancering op de markt op 1 november dit jaar. We kijken ernaar uit om deze voordelen nu in te gaan zetten bij al onze zakelijke klanten in The Digital Neighborhood."

Helsinki

De stad Helsinki is een van de meest vooruitstrevende AI-klanten van Sulava. Een woordvoerder liet weten: "We bevinden ons in een AI-leertraject, waarbij we de beste toepassingsmogelijkheden identificeren, leren over IT-beheer met behulp van Copilot, en onze volgende stappen voor verandering plannen. We richten ons op het verbeteren van de gebruikerservaring in onze hele organisatie, zodat iedereen weet hoe AI in zijn werk effectief kan worden ingezet. In de administratie zijn efficiënte informatieontdekking en integratie belangrijke voordelen van AI. De samenwerking met Sulava in onze AI-reis was super."